Hieronder zie je mijn standaard werkwijze met de bijbehorende tarieven. Uiteraard is elk kind anders en uniek, dus er kan altijd afgeweken worden van onderstaande werkwijze.

 

Kennismakingsgesprek | Gratis

In het telefonisch kennismakingsgesprek (het is ook mogelijk om te bellen via teams, videobellen) bespreken we in 10 tot 15 minuten je hulpvraag.

 

Intakegesprek | € 30,- per 30 minuten

Hierin bespreken we samen het van tevoren online ingevulde aanmeldformulier van Happy Kids Life. Tijdens de intake wordt het doel definitief vastgesteld en de verwachtingen uitgesproken. Dit intakegesprek is (nog) alleen met beide ouders omdat er zaken kunnen worden besproken die niet relevant zijn voor kinderen. Ik probeer een helder beeld te verkrijgen uit alle informatie uit het intakeformulier. We gaan samen op zoek naar de levenslessen die geleerd moeten worden. Aan ouders én kind zijde. Dit brengt direct beweging!

 

Let op! In verband met corona is het momenteel alleen toegestaan om het intakegesprek fysiek in de praktijk te voeren met één van de ouders van het kind. Wil je liever ook je partner erbij of het intakegesprek op afstand voeren, dan kan er gekozen worden om het intakegesprek via Microsoft Teams te laten verlopen. Je ontvangt dan de nodige informatie!

 

Het coachingstraject | € 40,- per 60 minuten
Als kindercoach werk ik altijd oplossings- en toekomstgericht. Ouders zijn hierbij meestal niet aanwezig, om het kind vrijuit te laten praten/spelen/ontdekking. Soms is het wel noodzakelijk dat er één coachingsessie met één van de ouders wel aanwezig is, dit wordt van te voren besproken en ingepland. Eerst werken jouw kind en ik samen aan een vertrouwensband. Vanuit veiligheid en vertrouwen kunnen we gaan bouwen in de daaropvolgende sessies. Een coachingtraject duurt meestal 6-8 sessies, afhankelijk van het probleem/hulpvraag.

 

De evaluatie | € 30,- per 30 minuten
Aan het eind van het traject, volgt een evaluatiegesprek. Hierin bespreken we hoe het nú gaat en hoe het traject verlopen is. We bespreken de vooruitgang benoemd door het kind zelf en door ouders en/of broertjes of zusjes. Wanneer je kind zich weer fijn voelt en controle heeft over zijn of haar gedrag, ronden we de coaching af. Het kan ook zijn dat we samen besluiten nog een aantal sessies door te gaan omdat je kind net iets meer tijd nodig heeft om zijn of haar doel te bereiken. In alle gevallen biedt het Kant & Klaar coachtraject meer dan voldoende resultaat. Als er bij de evaluatie blijkt dat er onvoldoende progressie is, kan het zijn dat er intensievere begeleiding nodig is. Dan kunnen we kiezen voor een eventuele doorverwijzing naar collega’s uit mijn betrouwbare netwerk vanwege de expertise die nodig is voor de hulpvraag. Het kan óók zijn dat we samen ontdekken dat de hulpvraag niet van het kind is, maar van de ouder. Ook dan bekijken we samen wat je als ouder nodig hebt om te kunnen doorgeven wat je kind nodig heeft. Als kindercoach begeleid ik kinderen en ouders in dit gehele traject en bied ik mogelijkheden om door oefeningen en uitleg nieuwe inzichten en ervaringen mee te nemen op het levenspad.

 

Mijn manier van coachen

Ik begeleid alle grote en kleine kinderen zo, dat zij zichzelf kunnen helpen. Dat zijn de ene keer actieve werkvormen terwijl een andere keer het weer nodig is, te vertragen, te verstillen. Mijn insteek als coach is positief en oplossingsgericht. Ik laat (spelenderwijs) eigen kwaliteiten ontdekken en leren inzetten. Als coach kijk ik naar wat jij als ouder of jouw kind nodig heeft om weer in je kracht te komen. Ik stem af op de behoefte van jou of jouw kind. Altijd geef ik ruimte aan eigen inbreng. Zelf problemen oplossen geeft zekerheid en vertrouwen.

 

Als coach vind ik het belangrijk dat iedereen zich gezien voelt. Er is altijd een reden waarom een kind of jij als ouder, iets laat zien. Samen gaan we ontdekken en onderzoeken wat dit is. Kinderen weten héél goed wat voor hen werkt. Een luisterend oor en praktische handvatten brengen hen dichter bij hun eigen oplossing. Ik neem kinderen en ouders met alle liefde aan de hand op deze ontdekkingsreis!

 

Belangrijke informatie

Alle genoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Als je een afspraak wil verzetten of afzeggen, geef dit alsjeblieft zo spoedig mogelijk door (tenminste 24 uur van te voren). Als je het tijdig meldt, wordt de afspraak niet in rekening gebracht.

Om voor een tegemoetkoming van de verzekering in aanmerking te komen, kun je zelf contact opnemen met jouw verzekeringsmaatschappij. Indien er sprake is van een Persoonsgebonden Budget, kunnen de sessies daar wellicht in opgenomen worden (www.pgb.nl voor meer informatie). Mogelijk kun je de kosten van de coaching opvoeren bij de jaarlijkse aangifte van de belastingdienst.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om mij te mailen of bellen. Ik sta je graag vrijblijvend te woord.

Davy Heijmans – Kindercoach Happy Kids Life

+31 (0)6 – 39 03 06 17 | davy@happykidslife.nl

Ook Happy Kids Life gebruikt cookies om je ervaring op mijn website zo prettig mogelijk te maken. Je hoeft alleen even op "Accepteren" te klikken. View more
Accepteren